Најновије

АХМЕДИНЕЏАД УХАПШЕН ЗБОГ ПОБУНЕ: Ове речи скупо ће коштати бившег председника Ирана?

Бивши председник Ирана Махмуд Ахмединеџад стављен је у кућни притвор након што је јавно критиковао актуелне власти те земље.

Махмуд Ахмединеџад (Фото: РИА новости)

Ахмединеџад је ухапшен због говора који је одржао 28. децембра у граду Бушеру, када је оптужио председника Роханија ја лоше руковођење земљом.
- Неки од садашњих лидера живе потпуно одвојени од проблема и брига народа и не знају ништа о реалности друштва... Оно што мучи Иран данас је лоше руковођење,а не недостатак економских средстава, рекао је том приликом Ахмединеџад.  Ахмединеџадов наступ уследио је након оптужбе Хасана Роханија да бивши председник планира да се обрачуна са властима, које му нису дозволиле нову кандидатуру на последњим председничким изборима у Ирану.
Иако западни медији доводе у везу протесте у Ирану са хапшењем Махмуда Ахмединеџада, истина је да иранске власти још од краја његовог мандата 2011. покушавају да ухапсе бившег председника. Тако је почетком децембра јавни тужилац у Техерану објавио да ће судство предузети правне мере против Ахмединеџада и његових најближих сарадника због оптужби за контрареволуционарне активности и других злодела, описујући време његовог председниковања као период "безакоња и лажи".  Meђути, касно вечерас сајт Geopolitica.ru, гласило Међународног евроазијског покрета, објавило је да је вест о хапшењу Ахмадинеџада лажна. Сајт је објавио да су контактирали Ахмадинеџадове сараднике и да је информација о хапшењу неистинита. 

Власти у Ирану се још нису огласиле поводом информација о хапшењу. Како су иранске власти прогласиле победу над побуном која је потресала ту земљу протекле недеље, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Послушајте говор Махмуда Ахмединеџада на конференцији Дурбан2:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА