Најновије

ОДГОВОР НА РУСКО-ТУРСКИ СПОРАЗУМ: У нади да ће их "заплашити"? Сиријска Ал Каида приредила војну параду на северозападу Алепа (ВИДЕО)

Сиријска Ал Каида организовала је велику војну параду у областима које контролише у северозападном Алепу, да би симболично изнела свој пркос због  руско-турског споразума.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Бројни милитанти на мотоциклима, тенковима и возилима прешли су пут Харитан Кафр Хамра како би демонстрирали своју снагу на подручју које је било поприште многих ратних сукоба.

Парада долази након што су Русија и Турска закључиле споразум о успостављању зоне демилитаризације дуж линија фронта између сиријске владе и милитантних група у Латакији, Идлибу, Хами и Алепу.

Хајат Тахрир Ал Шам, још није званично објавила свој став према споразуму.

Прошлог петка, џихадистичке снаге на подручју Рашидина испалиле су неколико пројектила и артиљеријских граната према густо насељеном Новом Алепо округу.

Национални ослободилачки фронт (НЛФ) који подржава Турска и џихадистички побуњеници Хајат Тахрир Ал Шам су се сукобили у јужном Идлибу, а мета су за обе стране били њихови контролни пунктови.

У северном делу Алепа на периферији града Мареа, избили су сукоби између јединица за заштиту народа и побуњеничких и исламистичких фракција, али није познато какве су губитке претрпели.

Погледајте ОВДЕ какву је одмазду за масакр учинио Иран.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте шта раде Ирачани у специјалној мисији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА