Најновије

„Џентлмен у Москви“ коначно на нашем језику!

Лагуна на предстојећем Сајму књига представља књигу о којој се прича већ две године, откад је објављена на енглеском језику. Роман „Џентлмен у Москви“ написао је Ејмор Тоулс, који се више од двадесет година бавио инвестицијама пре него што се потпуно посветио писању. Ово је његов други роман, бестселер Њујорк тајмса, а нашао се и на листи најбољих романа по оцени часописа Чикаго трибјун, Мајами хералд и Филаделфија енквајер.

Фото-Лагуна

„Џентлмен у Москви“ је роман о човеку коме је наређено да остатак живота проведе у луксузном хотелу. Радња романа одвија се неколико година после Октобарске револуције у Русији у периоду насилног преврата. Згодни гроф Александар Ростов је оптужен за писање контра-револуционарне песме. Бољшевички суд га проглашава за непоправљивог аристократу и осуђује на кућни притвор у велелепном хотелу Метропол, тачно преко пута Кремља. Ростов, несаломиви и духовити ерудита, никада у животу није радио, а сада мора да живи у таванској собици док се пред вратима хотела одвијају најбурније године руске историје. Неочекивано, материјална оскудица у којој се затекао омогућиће му да уђе у много већи свет емотивних открића.


Роман „Џентлмен у Москви“ нас враћа у време старомодне елеганције и пружа нам прилику да видимо шта је то значило бити прави аристократа. Роман је препун хумора, оригиналних ликова, интрига и упечатљивих сцена. Читаоцу ће се пре свега допасти прича о човеку који, без обзира на несвакидашње околности свог живота, покушава да открије своју истинску сврху.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА