Најновије

НЕТАНИЈАХУ ИЗАЗИВА ПУТИНА: Обавестио сам Русе! Настављамо нападе у Сирији без обзира на С-300!

Израел ће наставити са нападима на мете у Сирији без обзира на одлуку званичне Москве да Дамаску достави ракетни систем С-300, изјавио је израелски премијер Бењамин Нетанијаху и нагласио да је о томе обавестио руске званичнике.

Премијер Израела, Бењамин Нетањаху (Фото: Јутјуб)

Бењамин Нетанијаху је, обраћајући се новинарима у Јерусалиму, рекао да је разговарао са замеником премијера Русије Максимом Акимовом и рекао му да ће Израел наставити да се бори против, како та држава описује, покушаја Ирана да продуби своје војно присуство у Сирији и достави оружје борцима либанске шиитске организације Хезболах, преноси портал „Прес ТВ“.

Израелски премијер додао је да верује да ће спор који постоји између Русије и Израела у случају обарања руског авиона Ил-20 код западне обале Сирије бити разрешен.

„Верујем да ћемо са здравим разумом и добром вољом доћи до решења које ће омогућити наставак добре координације између војски Русије и Израела“, рекао је Нетанијаху.

Он је, како се подсећа, такође у недељу рекао да ће се састати са руским председником Владимиром Путином ускоро како би разговарали о тој координацији.

Како је раније известио руски Тасс, председник Комитета за одбрану руске Думе и бивши командант руских ваздушних снага Владимир Шаманов у уторак је изјавио да ће се Нетанијаху и Путин ускоро састати на разговорима у чијем фокусу ће бити Сирија, у којој се ситуација драстично променила након што је Русија тој земљи дала три пакета ракетног система С-300.

Према његовим речима, једна од тема разговора Путина и Нетанијахуа ће бити прецизирање питања ваздушне сарадње.

Прочитајте ОВДЕ све о окупљању снага у Ал Сафи и ко ће водити САА у одлучујућој битки.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је овим трајно нарушена руско израелска сарадња?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА