Најновије

ДАЧИЋ: Комшић још није ни ступио на дужност, а већ провоцира Србију

Босна и Херцеговина није признала Косово и, ако чланови Председништва не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да ће изазвати реципрочну реакцију, поручује шеф дипломатије Ивица Дачић поводом изјаве Жељка Комшића да је за њега Косово независна држава.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Србије примећује да новоизабрани хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић још није ни ступио на дужност, а већ се, каже, потрудио да провоцира Србију изјавом да сматра да је Косово независна држава.

"И ја лично сматрам да Република Српска може да буде независна држава кад то може и Косово, али Србија има званичну спољну политику по којој признаје територијални интегритет БиХ", рекао је Дачић за Танјуг.

Како је додао, Комшић би морао да зна да је он сада на челу БиХ, у колективном органу и да је спољна политика те државе само оно што је одлука Председништва.

"БиХ није признала Косово и, ако чланови Председништва не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да нарушавају пријатељске односе, као и да ће изазвати нашу реципрочну реакцију. Уместо тога, боље је да се окренемо сарадњи и заједничкој будућности", закључио је Дачић.

Изабрани члан Председништва БиХ из редова хрватског народа Жељко Комшић рекао је за Дојче веле да је за њега Косово независна држава, али да је са Милорадом Додиком у Председништву мало вероватно да БиХ промени одлуку о Косову.

Опасан отров доспео у руке Исламске државе! Руски дрон све снимио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Очекујем да још више земаља повуче признање Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА