Најновије

ЖЕСТОКО ПРЕПУЦАВАЊЕ: Ко је гувернер поробљене Србије, а ко је рибао ципеле генералима држава агресора?

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да се Александар Вучић не понаша као председник свих грађана, него као гувернер поробљене Србије који "љуби скуте неколицини императора" и да такав начин владања води ка радикализацији односа у друштву са несагледивим последицама.

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

На то је реаговао потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавом да је Здравко Понош "капитулантска кукавица, која је као начелник Генералштаба рибала ципеле генералима држава агресора на нашу земљу".

Уместо да испуњава предизборна обећања која је дао грађанима Србије, Вучић испуњава обећања која је дао странцима, додворавајући се моћнијим од себе, као што се некад додворавао Шешељу, рекао је Понош у интервјуу за недељник "Време".

Понош истиче да није више тема да се власт приволи да разговара, јер ће се они јавити на разговор неког новог 6. октобра.

Права тема је како да се пробије медијски мрак и развеје страх и апатија код грађана. Не можемо да чекамо да се Вучићев режим огади спољном свету, а то ће да се деси пре или касније, казао је Понош.

Понош је истакао да су тема "јавни сервиси, који више нису јавни, него приватни у служби исте камариле" којој су служили до 5. октобра 2000. године, и подсетио да је и тада "изгледало да то не може никад да се промени, па се променило".

Потпредседник Народне странке је навео да је власт показала слабост обесмишљавањем и гашењем свих платформи за јавни дијалог, од парламента до медија, јер режим нема шта да каже, нити има кога да истури да учествује у стварном дијалогу.

"Након што је направио и преправио своје медије, своје универзитете и своју опозицију, режим је кренуо сада и у прављење свог невладиног сектора", истакао је Понош, и као пример навео "Националну авангарду", која је организовала скуп на којем је службеник БИА Марко Парезановић навео да највећу претњу представља деловање спољног фактора преко појединаца из опозиције, медија, синдиката...

Понош је навео да је режим сада кренуо у политичко инструментализовање струке и то у апарату силе.

"Надам се да ће професионалци у војсци, полицији и БИА имати храбрости да се одупру овој врсти притиска и да неће пасти на слатка обећања. Свеже су историјске поуке и надам се да су их свесни", казао је Понош.

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, поновио је да ће тужити Вучића као грађанина, јер га је назвао шпијуном, али не верује да има смисла тужити министра одбране Александра Вулина због исте оптужбе.

"Никоме није важно шта Вулин говори, јер чак ни Вучић није запазио да је он министар одбране. Не верујем да се Вулину суђењем може помоћи, аја му желим све најбоље", рекао је Понош.

Понош је навео да је Војска Србије данас формално професионална војна сила, а суштински је јавно предузеће којим управљају "неспособни и корумпирани партијски кадрови који ресурсе фирме користе за партијске и личне потребе, а запосленима исплаћују минималац".

Ђурић: Понош је кукавица

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је да је Здравко Понош "капитулантска кукавица, која је као начелник Генералштаба рибала ципеле генералима држава агресора на нашу земљу, а сада се јуначи ширећи лажи и мржњу према председнику сопствене земље".

Ђурић је у писаној изјави навео да су Драган Ђилас, Вук Јеремић и Понош, служећи сваком страном господару за кога су мислили да може да их очува на власти, пошто су знали да их грађани неће, поробљавали Србију.

Могу до сутра јадно и ружно да прете обрачунима без суђења, као што Понош "демократски" прети министру Вулину, никада се њихово време неће вратити, поручио је Ђурић.

Према његовим речима, Понош и његови данашњи коалициони партнери били су и остали протагонисти политике распарчавања и уништавања Србије и богаћења на муци српског народа, и нема тих пара којима се њихове биографије могу опрати.

Баш као што су распарчавали и уништавали Србију када су били на власти и због власти, то покушавају да чине и данас критикујући сваки покушај санирања штете коју су нанели сопственој земљи, али тиме само потврђују општи утисак о њиховој криминалној и деструктивној историјској улози, рекао је Ђурић.

Прочитајте ОВДЕ ко тврди да сви који верују у добре намере ЕУ су корисни идиоти! Они раде за непријатеља, иако их не плаћа!

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Понош каже о Савезу за Србију?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА