Најновије

ЦЕО БЛИСКИ ИСТОК ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА КАО ИЗРАЕЛ: Иранци су злоће из Дизнијевих филмова! Шта то наговештава Мајк Помпео?! (ВИДЕО)

Амерички државни секретар Мајк Помпео рекао је на годишњој вечери за Јеврејски институт за националну безбедност Америке (ЈИНСА) да би читав Блиски исток требало да изгледа као Израел, критикујући администрацију Обаме.

Мајк Помпео (Фото: Јутјуб)

Помпео тврди да је Израел "демократски и просперитетан, да жели мир, то је дом слободне штампе и успешне економије", рекавши "све што желимо јесте да цели Блиски исток изгледа као да иде напред". Израелски непријатељ број један Иран, у међувремену, има "корумпиране лидере" који "нападају људска права свог народа и финансирају тероризам на сваком углу Блиског истока", каже Помпео. Он је наставио да осуђује администрацију Барака Обаме због покушаја мирног решавања проблема са Ираном.

- Председник Обама је мислио да ако направи опасне уступке, уклони економске санкције и одлети авионом са новцем у Техеран, да би некако могао да придобије иранске лидере како би се добро понашали, али ти лидери нису из Дизнијевих филмова - рекао је Помпео и даље је описујући иранске лидере као зликовце из цртаних филмова.

- Они су стварни. Они су убице и донатори тероризма који данас узвикују: "Смрт Америци!". 

Помпео је дуго био критичар иранског договора под Обамином администрацијом, често подржавајући реторику председника Трампа о споразуму.

Хрватска се убрзано наоружава. Погледајте ОВДЕ шта су добили од Американаца.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обраћање Мајка Помпеа у ЈИНСА-и

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА