Најновије

ЦРНА РУПА: Руска подморница два сата на дну Црног мора чак и са искљученом струјом

Подморница руске Црноморске ратне флоте – „Краснодар“ - легла је на морско дно и пуна два сата провела под водом потпуно непокретна и са искљученим моторима и другим агрегатима, чак и без најминималнијег снабдевања стрјом.

Руска подморница (Фото: Министарство одбране Русије)

Званични представник Црноморске флоте - капетан Алексеј Руљов – објаснио је: „То је била вежба. Та вежба се назива `подморница на морском дну`. овога пута је то било на 20 метара дубине. Подморница пуна два сата није емитовао никакве звуке нити сигнале. Посада је потпуно мировала, осим минималног броја оних који су били у приправности“.

Додатно је објаснио да су и такве вежбе део обавезне борбене обуке. „Краснодар“ је задатак обавио успешно и после два сата се појавио на површини. То је дизел-електрична подморница типа „Кило“ које на Западу називају због бешумности и невидљивости „црна рупа“. Кад овако „залегне на дно“ – невидљивија је него иначе. И утолико опаснија.

„Краснодар“ је у мају и јуну 2017-те из источног Медитерана – из подводног положаја – крстарећим ракетама „калибар“ тукао положаје исламске државе у Сирији. Црноморска флота Русије претходних дана је извела велике маневре у близини Крима. Уз учешће борбених авиона и десантних јединица.

Амерички контраадмирал Дејв Џонсон најопаснијим руским подморницама назвао је атомске „Северодвинск“ и Казањ“ које припадају класи „Јасењ“. Чак је притом изговорио: „Довољно их је и само погледати па да се схвати о каквом се потенцијално суровом противнику ради“.

Опасност од напада ИД на Космету је и даље велика. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Русије-руске подморнице

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА