Најновије

Вучић описао како се Нетањаху гурао поред Путина, а овај дозивао њега и колико је Србију коштао руски вето о Сребреници

Председник Србије, Александар Вучић, говорећи о јаком пријатељству које веже Србију и Русију, присетио се својих посета Москви и састанака са Владимиром Путином, те описао и неке несвакидашње ситуације у којима се нашао током тих посета.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Наиме, он се присетио велике војне параде у Москви и марша "Бесмртног пука" у знак сећања на све људе који су се борили против нацистичке Немачке у Другом светском рату, када је био гост председника Путина. Са њима је градским улицама шетао и израелски премијер Бењамин Нетањаху, а председник Србије се присетио једног несвакидашњег догађаја.

- По протоколу је требало да идем са десне стране, јер је функција председника већа од функције премијера, али се Нетањаху гурао између нас двојице. Онда идемо пар корака, па се Путин окрене и зове ме: "Александер" и тако неколико пута - испричао је председник Вучић у емисији ТВ Прва.

Он је подсетио да је Владимир Путин више пута доказао колико Србија може да рачуна на помоћ Русије, а подсетио је на догађај из 2015. године, када је Русија уложила вето на Резолуцију о Сребреници.

- За мене је важно то што је Русија 2015. ставила вето на Резолуцију о Сребреници. Тада је Путин спречио да се Србија прогласи геноцидним народом - поручио је он и нагласио да наш правац није да се позивамо на прошлост са Русијом, него да на најбољи могући начин градимо будућност.

На питање колико нас је "коштао" руски вето, председник је узвратио контрапитањем "А колико нас је коштао? Неки пре мене су дали НИС".

Говорећи о једном састанку са Путином, Вучић је рекао да га је руски председник примио у својој кући у 22:45, уз клавир који је свирао, а да је састанак завршен у један сат иза поноћи.

Тада га је Путин позвао на ноћну лигу, односно на хокеј.

- Нити знам да свирам клавир, нити знам да возим ролере или да играм хокеј. Кад игра Шојгу, то је као да играм ја - рекао је Вучић.

Израел неће бити у стању да уништи С-300. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА