Најновије

ЛАЗАНСКИ О ПРЕТЊАМА ИД НА КОСМЕТУ: Опасност постоји и за Бих, Македонију па и Рашку

Одговорнос за безбедност на Косову и Метохији је на припадницима Кфора, рекао је за РТС војно-политички коментатор "Политике" Мирослав Лазански, коментаришући недавно хапшење шесточлане групе џихадиста на Косову под сумњом да су планирали нападе у Грачаници и Косовској Митровици.

Mирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Опасност од повратника са ратишта из Сирије који су се борили на страни такозване Исламске државе постоји али она није везана само за територију јужне српске покрајине, рекао је Мирослав Лазански гостујући у Дневнику РТС-а.

"Та опасност постоји али она није везана само за КиМ већ и за Бих, Македонију па и Рашку. Проблем је што ми немамо контролу на КиМ и зато је то питање за Кфор. Они су задужени за безбедност у јужној српској покрајини", рекао је Лазански.

Најаве о могућим нападима џихадиста на израелске мете и Кфор према Лазанском нису реалне.

"Напад на Кфор би био врхунац њихових амбиција. Што се тиче Израелаца њих нема у овом региону а и када долазе спортске екипе они не путују без припрема безбедносних структура. Дакле, остају Срби са КиМ који су потенцијално лака мета јер нису ни наоружани ни обучени али за њихову безбедност је такође одговоран Кфор", објашњава Лазански.

Етаблирање некаквог исламског калифата у средини где имате Кфор и друге безбедносне структуре није реално иако је могуће да, због померања становништва из села у градове, џихадисти користе напуштена и удаљена села за скривање, сматра Лазански.

Што се ситуације после избора у Бих тиче  војно-политички коментатор "Политике" сматра да не треба много пажње придавати изјавама Жељка Комшића када је у питању Косово јер не верује да може доћи до прегласавања у Председништву БиХ.

O НАТО експериментима на граници са Русијом читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Светозар Радишић о методима специјалног рата.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА