Најновије

НЕМАЊА ШАРОВИЋ "ОДУВАО" ЗОРАНУ МИХАЈЛОВИЋ: Министарка бесна! Погледајте како јој је сасуо у лице због Косова! (ВИДЕО)

Посланик Српске радикалне странке у парламенту Републике Србије Немања Шаровић оштро је осудио недавно понашање министра Зоране Михајловић јер није реаговала када је амерички амбасадор Кајл Скот довео у питање суверенитет Србије.

Немања Шаровић, СРС (Фото: Јутјуб)

- Полазећи од тога да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије, како пише у преамбули Устава РС, да има положај суштинске аутономије у оквиру Републике Србије, и да из тога следе обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима, грађани Србије доносе Устав Републике Србије. Ово је свакако најважнији део устава Србије – истиче Шаровић.

- Зорана Михајловић која је у име владе Републике Србије, четири пута бирана за министра у влади РС, и за потпредседника владе. Сваки пут када је бирана положила је и заклетву у којој се обавезала да ће поштовати устав и закон и да ће бити посвећена очувању Косова и Мтохије унутар граница Републике Србије. Чињеница о важности Косова и Метохије наглашена је у преамбули. У заклетви коју полаже сваки министар, говори о томе да су се обавезали на очување Косова и Метохије и територијлног суверенитета – изричит је Шаровић.

Видео испод: Погледајте цело обраћање Немање Шаровића у српском парламенту

Посланик радикала је потом додао да заклетву часни људи поштују више од било каквог закона, и да онај ко погази дату заклетву, пљуне и на сваку реч и на свој образ и остаје без части.

- Постоји велики број српских великана којима су част и реч били важнији од живота. Једна пословица каже: “Човек се држи за реч, а во за рогове”. Ми смо сви били сведоци пре два дана да је приликом потписиванња некаквог уговора, амбасадор САД Кајл Скот, на најгори могући начин увредио и понизио не само владу Републике Србије, већ све њене грађане тиме што је рекао да за њих Косово није такозвана, већ суверена држава – нагласио је Шаровић, а потом додао:

- Представник владе  Републике Србије ћутала је као заливена, ћутала је иако се обавезала да ће бранити устав Републике Србије, да ће учинити све да га сачува у свакој прилици на домаћем и међународном плану.

Немања Шаровић је указао на то да министарка Михајловић није реаговала како је дан касније сама рекла да због “важног уговора склопљеног са америчком компанијом о изградњи веома важног аутопута, вредног више милиона долара” није могла да одговори на очигледну провокацију Кајла Скота. Како каже посланик радикала, она је морала на Скотову изјаву да реагује одмах.

Шаровић је потом додао да је Зорана Михајловић свесно занемарила изјаву Кајла Скота, америчког амбасадора, да се свесно осрамотила и да је свесно осрамотила владу Републике Србије и све њене грађане.

Шаровић је потом запитао шта је то светије од Косова и Метохије?

Он је потом изјавио да министарку Михајловић треба да буде срамота због оног што је изјавила.

Бошко Обрадовић се оградио од изјаве Срђана Нога. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изјава америчког амбасадора Кајла Скота у којој каже да је Косово независна и суверена држава

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА