Најновије

РУСИЈА КРЕЋЕ НА УКРАЈИНУ? Москва први пут јавно стала на страну Донбаса!

Руска Државна Дума изнела је став о ситуацији у Донбасу, која се све више заоштрава.

Државна Дума (Фото: РИА Новости)

Став Државне Думе о ситуацији у Донбасу донешен је једногласно. Депутати са узнемирењем гледају на заоштравање ситуације и пораст војне претње од стране кијевских власти у зони конфликта.

'’Власти Украјине су кренуле путем претварања Украјине у бојно поље за борбу против Русије и њеног народа на свим могућим фронтовима и правцима'’, речено је у ставу.

Као пример за све то, депутати су навели покушаје украјинских власти да се уништи вековна православна црква, легализација расколника од стране украјинске државе, који '’освештавају'’ рат против говорника руског језика на истоку Украјине, итд. Као један од примера се наводи се и недавни марш нациста у Кијеву, током којег се позивало на сукобе са Русима.

'’Саботирајући договоре из Минска и истовремено претендујући на достојно место међу другим европским државама, Украјина наставља груписање војске, гранатирања и убиства у Донбасу'’, додаје се у саопштењу Думе.

'’Украјина се претворила у терористичку државу и владарима данашње Украјине руке су крваве од убиства Александра Захарченка и других синова и кћери Донбаса'’, наглашавају депутати.

Посебану забринутост међу депутатима су изазвали и нови изгласани закони у Украјини, према којима се дискриминише становништво које говори на руском језику и руски језик се забрањује.

Према речима депутата, иза такве ситуације у Украјини стоје њихови западни спонзори и инспиратори, а ова тврдња се доказује тиме што САД и друге западне земље испоручују Украјини оружје за остварење њених циљева, што продубљује међунационалне и међуконфесионалне конфликте.

Државна Дума је изјавила да је за прекид руско-украјинских односа одговорно данашње украјинско руководство.

А каква се сила спрема да нападне Русију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија против Украјине – војна моћ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА