Најновије

АМЕРИ КОРЕЈАНЦИМА ПРОДАЛИ КРНТИЈУ ОД ХЕЛИКОПТЕРА! Уместо да разбија све пред собом, он не може ни да бекне!

Шест од 36 хеликоптера АХ-64Е из Јужне Кореје, купљених од САД, који су опермљени противпожарним системима проивођача Локид Мартин, током оперативних тестова ваздушног удара имало је проблема на тестовима.

Амерички хеликоптер (Фото: Јутјуб)

Наводно, амерички радари нису били у могућности да открију непријатеља због грешке на софтверу. Нису билу у стању да детектују потенцијални пожар, али ни присуство подморнице, пишу светски медији. Шест од 36 хеликоптера АХ-64Е из Јужне Кореје, купљених од САД, који су опермљени противпожарним системима проивођача Локид Мартин, током оперативних тестова ваздушног удара имало је проблема на тестовима.

У периоду од октобра до новембра, радар није успео да открије непријатељске позиције, преносе медији саопштење Министарства одбране. Радар, пише у извештају, погрешно је препознао више од десет мета током тестирања у планинским подручјима. Радар, такође, није успео да открије ниједну мету током теста над водом, наводи се у извештају.

За Београдску шуму у Истанбулу се верује да је негде на њеном подручју закопано раскомадано тело саудијског новинара Џамала Кашогија. Више о томе и целом случају сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте седам најекстремнијих војних хеликоптера на свету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА