Најновије

ГЕНИЈАЛНИ ЛУКАШЕНКО: Смислио како да му нико не побегне од служења војног рока

Председник Белорусије Александар Лукашенко смислио је оригиналан начин како да се избори са онима који беже од војне обавезе и од њих створи мушкарце.

Лукашенко (Фото: РИА Новости)

Током разговора са студентима у белоруском граду Гродно, Лукашенко је причао о служењу војног рока и његовој борби против оних који хоће да избегну служење.

'’Ако избегнеш служење у армији, ја не знам са којом ћеш моћи да се жениш. Данас девојке желе да поред њих буде мушкарац, а не неко ко само у панталонама шета поред њих. И зато сада размишљам о томе како да момке који су кренули на факултет да припремим и од њих створим мушкарце. Ми њима допуштамо одсуство, а онда, када заврше факултет, не желе да служе у армији, они траже разне начине...'’, рекао је Лукашенко.

Он сматра да би било корисно слати студенте на пар месеци током летњих распуста у армију. На тај начин би они после прве године студија добили основну војничку обуку, а касније би дошли до специјализације.

'’По завршетку факултета, када је он већ осетио мирис барута, он ће постати добар специјалиста. Добиће официрско звање и око три месеца ће после факултета служити као официр, припремаће омладину, итд'’, казао је белоруски председник.

Какво је стање у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мотивациона реклама белоруске армије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА