Најновије

УГЉАНИН РАДИО ЗА ДБ! Муслиманима продао 20.000 калашњикова, а онда их пријављивао безбедњацима!

Сулејман Угљанин, председник Бошњачког националног већа, сарађивао је током деведесетих година, у време Слободана Милошевића, са српским службама безбедности и био организатор продаје оружја ЈНА становницима Санџака, открива Муамер Зукорлић, лидер Странке правде и помирења. Како каже, највише се трговало аутоматском пушком „калашњиков“.

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

Зукорлић тврди да је Угљанин тада добро уновчио своју паролу „Санџак република“ јер је Санџаклије наговарао да продају злато и купују оружје, а када им је војно наоружање продао, пријавио их је Државној безбедности.

- Он и сада развија ту идеју самоопредељења, читајте отцепљења, и жели да зазвецка и поново афирмише ту политику из деведесетих година. Нажалост, ми смо ту политику с њим пробали и он је тај барјак развио још 1991. Био сам на градском стадиону кад је он клицао „Санџак република“ и говорио да ће он бити последњи који ће побећи из Санџака. Потом је 1993. био први који је побегао, тачније Државна безбедност га је отпратила до границе, а након три године га вратила поново. Отпратио га је црни, а дочекао бели „мерцедес“ - испричао је Муамер Зукорлић.

Бивши муфтија објашњава и како је Угљанин, који годинама води СДА Санџака, сарађивао са ДБ.

- Имали смо његове митинге по Санџаку на којима је говорио женама: продајте злато, купите оружје, а онда је направио спрегу с појединим официрима гарнизона Рашка и камионима је продавао оружје из војске и давао народу, а потом су давали спискове Државној безбедности. Ово је све опште познато, 20.000 људи је давало изјаве ДБ да се то оружје враћа. То се десило, а онда је он после тога побегао из земље, уз пратњу ДБ - тврди Зукорлић.

Састанци по кафанама

Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић потврђује да је Угљанин сарађивао са српским службама безбедности.

- Седео је он с нашим оперативцима по кафанама. Управо му је та веза са службом безбедности касније донела политички кредибилитет, место посланика, па чак и министра - напомиње наш саговорник.

Угљанин дуже од недељу дана није одговорио на питања о наводима посланика Муамера Зукорлића.

Спасић: Слао људе на ратиште у Босну

Спасић каже да је Угљанин одувек био агресивно настројен према Србији, али само ако ће неко други да завршава његове послове.

- Он је увек прао руке и био чист пред државом. Он се у то време веома примио на те великомуслиманске идеје и аспирације и истина је да је он наговарао становништво Санџака да прода злато и да се наоружа. Чињеница је и да је он сам послао више од 250 људи на ратишта у БиХ. Могуће је да је он продавао то оружје да би стекао већи углед код својих истомишљеника, али сумњам да је постојала комбинација са ДБ у којој би он био мозак операције. Он интелектуално не би могао да то изведе - сматра Божидар Спасић.

Све Угљанинове провокације

Честитао Хашиму Тачију на изградњи „демократске и мултинационалне државе“

„Упознао сам највеће зло које се зове држава Србија. То су они бандити који владају“, порука присталицама у Новом Пазару

Позвао Беџета Пацолија у Нови Пазар као „заменика премијера и министра вањских послова Републике Косово“

Подржао захтев БиХ за ревизију тужбе против Србије за геноцид

Поручивао да „српска држава за Бошњаке у Србији представља геноцидну творевину“

Рекао да председник Александар Вучић није бошњачки председник, нити је Ана Брнабић њихова премијерка.

Шиптари опет прете клањем. Прочитајте ОВДЕ још детаља.

Извор: Курир
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА