Најновије

СИРИЈА ЖЕСТОКО ОДБРУСИЛА ФРАНЦУЗИМА! Рака није "ослобођен" град, већ отет и окупиран! (ВИДЕО)

Министарство спољних послова Сирије реаговало је недавно због исказа француских власти да је извршено "ослобађање" града Раке од терористичке организације Исламска држава.

Француски пилот (Фото: Јутјуб)

У одговору који је објавила Сиријска арапска новинска агенција (САНА) у недељу, службеник сиријског министарства иностраних послова одговорио је на изјаву Француске, јер је употребљена реч "ослобађање" у вези са заузимањем града Раке из руку терориста Исламске државе.

- Цео свет је био сведок систематског уништавања града Раке од стране такозване Међународне коалиције и раскомаданих тела невиних цивила на улицама града, као и расељавања остатка његових становника. То представља злочин геноцида који захтева одговорност у време када су отворени безбедни коридори за евакуацију терориста Исламске државе под заштитом америчко-француских коалиционих снага како би их користили другде да би се компликована криза у Сирији продужила и служила агендама колонијалног Запада - јавља САНА.

Сиријска влада је више пута критиковала операције америчке коалиције у провинцији Ал-Рака и њихово присуство у северној Сирији.

Трамп и Помпео настављају да понижавају Иран. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ауто-бомба џихадиста Исламске државе јуриша на положаје сиријских Курда и француских добровољаца. У последњем тренутку уништавају возило џихадиста.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА