Најновије

БАШ ИЗАЗИВАЈУ РУСЕ: Милитанти настављају са нападима у зони примирја у Идлибу! Рокају артиљеријом!

Бројни прекршаји прекида ватре од стране милитаната који делују у сиријској деескалационој зони Идлиб пријављени су у покрајинама Латакија и Алепу током протеклог дана. Један сиријски војник је рањен, изјавио је у понедељак шеф руског центра за помирење супротстављених страна Владимир Савченко.

Гранатирање Идлиба (Фото: Јутјуб/Правда)

"Током дана, извештаји о гранатирању су пријављени из насеља Дахр Абу Асад у покрајини Латакија, Алеповом Маканис Ал Дуваири и подручју око истраживачког центра. Један војни службеник снага сиријске владе рањен је као резултат гранатирања у Маканис Ал Дуваирију ", рекао је Савченко.

Осим тога, према његовим речима, положаји снага сиријске владе близу насеља Тадеф у провинцији Алепо били су под гранатирањем од стране нелегалних оружаних група које оперишу близу града Ал Баб.

Током дана службеници руског центра за помирење спровели су хуманитарну операцију у насељу Џисреин у покрајини Риф Димашк. Дистрибуирано је 1,29 тона прехрамбених производа.

"Службеници руског Центра за помирење супротстављених страна помогли су у решавању статуса 200 људи који бораве у подручјима која су раније била под контролом нелегалних оружаних група. Предато је осам комада ватреног оружја ", додао је Савченко.

Руски центар за помирење наставља да испуњава додељене задатке након комплетирања војне кампање у Сирији. Официри Центра редовно путују око ослобођених подручја у земљи како би проценили хуманитарну ситуацију. Главни напори руске војске сада су усмерени на помоћ избеглицама које се враћају у своје домове.

Прочитајте ОВДЕ шта је открила руска војска црно на бело.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сазнајте све о руским операцијама у Сирији јуче.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА