Најновије

ДОСТА ЈЕ БИЛО ЧЕКАЊА И МОЉАКАЊА ЏИХАДИСТА! Сиријска војска креће у свеопшти напад на Идлиб! Спремни и Руси! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) се припрема за покретање нове операције унутар провинције Идлиб, објавила је у уторак новинска агенција Фарс.

Сиријска и руска војска (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на команданта сиријске војне области, “Фарс Њуз” је јавио да џихадистички побуњеници појачавају своје положаје у демилитаризованој зони Идлиба, а такође настављају нападе на положаје владе.

- Војска је објавила положаје тешког наоружања, тенкова, топова, ракетних лансера и минобацача у демилитаризованој зони споменутој у споразуму из Сочија - рекао је сиријски командант за “Фарс Њуз”.

Командант је рекао да је група “Ајнад ал-Шам”, која је била смештена у близини турског посматрачког места за надгледање у малом граду Сармину, напала положаје САА у граду Кафраја у источном Идлибу. Ово је довело до тешког ватреног обрачуна.

Војни извор из града Мардеха јавио је прошле седмице да сиријска војска верује да џихадисти немају намеру да напусте демилитаризовану зону.

Видео испод: Џихадисти још увек тешко наоружани у демилитаризованој зони


Извор је рекао да су сиријска војска и руска војска посматрали џихадисте Хаџат Тахрир Ал-Шама и Туркестанске исламске партије који су изградили нове ровове око дела Латакије у демилитаризованој зони. Турска се наводно труди да убеди џихадисте да напусте тампон зону. Међутим, ако се не повуку, сиријска војска и руска војска наставиће своје операције на терену.

Курди заузели стратешки град на Еуфрату. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џихадисти одбијају да напусте демилитаризовану зону у Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА