Најновије

Хрвати развили врхунску војну камуфлажу, користе је и америчке "Делта Форс"! Јединствена је јер...(ВИДЕО)

Осим што је пројектни менаџер чаковечког Чатекса, Иван Карол из Прелога развио је пројект Gearskin и једини на свету производи самолепљиву камуфлажну тканину коју углавном користи војска, пише портал међимурје.

Хрватски Gearskin (Фото: Јутјуб)

Карол је одлучио да се опроба у Мој Заба старту, конкурсу који организује Загребачка банка и бира најбоље иновативне подузетничке идеје. Са својом идејом је био један од три одабрана стартапа.

– Идеја је била врхунско решење за камуфлажу, једино такво у свету, а покретање фирме логичан је след да се тај производ комерцијализује и наплати. Ствар је била јасна, Gearskin је од самих почетака добивао огромну пажњу и тржишни интерес, а решења која су се до тада нудила на тржишту учинили смо готово инфериорнијим – напомиње.

Реч је о самолепљивом материјалу који војска може да користи на било којем делу своје опреме, али је једнако је примењива и цивилима, попут онима који играју пејнтбол. Његова фирма једина на свету нуди такав производ и начин камуфлирања војне опреме на сигуран, цертификован начин уз врхунски квалитет и представља најбржи начин за аплицирање ефикасне камуфлаже. Тренутно раде на развоју додатака за војну опрему Немачке, пише портал међимурје.

Чак 90 посто производа извозе у иностранство и имају продајну мрежу дистрибутера на свим насељеним континентима.

– Конзументи нашег производа су шаролики, од хобиста, играча војних симулација, до специјалних јединица Француске, снајперске школе Велике Британије, немачког Бундесвера, Хрватске полиције и разних родова војске САД, као и њихова најелитнија јединица Делта Форс.


 
С обзиром на то да је своју предузетничку причу градио од нуле, сусретао се и с препрекама финансијске и набавне природе. Данас његова фирма има више од 130 производа, а само пре годину дана имала је 28. 

Прочитајте ОВДЕ како је то Лазански жестоко спустио Амере.

Извор: Jutarnji. hr 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА