Најновије

КУРДИ ЗАУЗЕЛИ СНАЖНО УПОРИШТЕ ЏИХАДИСТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Американци, уместо од терориста, поново пролили крв невиних! (МАПА/ФОТО)

Сиријске демократске снаге (СДФ) подржане од САД заузеле су кључно упориште Исламске државе у источној Сирији усред жестокох борби.

Курдски борац (Фото: Јутјуб)

- Наше снаге су напале милитанте Исламске државе и њихово упориште у Ал-Сусаху - наводи се у саопштењу које су објавиле Сиријске демократске снаге (СДФ). У малом селу су пријављени жестоки сукоби пре него што су курдски борци ушли у њега.

Напредак је учињен након што је село снажно бомбардовано од стране Коалиције предвођене САД, када је убијен велики број џихадиста ИД, као и цивила.

У том контексту, Коалиција САД уништила је џамију коју је терористичка организација Исламске државе користила као командни центар у источној Сирији, изјавила је Заједничка радна група Операције “Инхерент Ризолв”.

- Напад Коалиције уништио је неколико зграда које је користила Исламска држава како би започела напад на снаге курдских Сиријских демократских снага у Ал Сусаху, у Сирији - наводи се у саопштењу.

Прошле недеље, Сирија је оптужила Коалицију под вођством САД да бомбардује град Хајин у Деир ез Зору међународно забрањеном муницијом.

Према Сиријској опсерваторији за људска права из Уједињеног Краљевства, у борбама између ИД и курдских снага до сада је убијено 419 џихадиста и 232 борца СДФ-а.

Група за мониторинг такође је забележила смрт најмање 48 цивила - укључујући и 12 деце - у ваздушним нападима које је водила америчка коалиција у Деир ез Зору.

Милитанти настављају са жестоким нападима у Идлибу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Курди су већ дуже време настојали да заузму село ал Сусах које је од важног стратешког значаја за њихово даље напредовање у долини Еуфрата и елиминацију једног од најжилавијих џепова Исламске државе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА