Најновије

НЕКИ НОВИ СПИН ИЛИ СЕ САУДИЈЦИ СВЕТЕ? Експлозивне направе послате Клинтоновима и Обами, а сумњиви пакети Белој кући и Си-Ен-Ену!(ВИДЕО)

Две експлозивне направе послате су поштом канцеларијама бившег председника САД Барака Обаме и бивше државне секретарке Хилари Клинтон, саопштила је Тајна служба, преноси Њујорк тајмс.

Трамп и Обама (Фото: Јутјуб)

Ројтерс јавља да је сумњив пакет упућен и Белој кући. Такође, Си-Ен-Ен саопштава да су њихове просторије у Њујорку евакуисане због сумњивог пакета.

Истражитељи верују да направе имају везе са направом која је пронађена у понедељак у кући милијардера Џорџа Сороша.

Тајна служба је најпре у саопштењу навела да је пресрела два сумњива пакета послата штићеницима Тајне службе, Клинтоновима и Обами. 

Направу адресирану на Хилари Клинтон пронашао је техничар који прегледа пошту у њеној канцеларији, а направу послату Обами пресрео је припадник Тајне службе у Вашингтону.

"Пакети су откривени током рутинских процедура и третирани су као потенцијалне експлозивне направе", пише у саопштењу и додаје се да Клинтонови и Обама нису били угрожени и да није постојао ризик да им пакети буду испоручени.

Покренута је опсежна истрага у којој ће учествовати сви расположиви федерални, државни и локални ресурси како би се открио пошиљалац.

Бела кућа се огласила саопштењем у којем је осудила покушаја напада на Обаму и Клинтонове истичући да су такви терористички акти неприхватљиви. 

У међувремену је Ројтерс јавио да је пресретнут и сумњиви пакет упућен Белој кући, а недуго затим је и Си-Ен-Ен саопштио да су евакуисане њихове просторије у Њујорку јер је стигао сумњиви пакет.

Прочитајте ОВДЕ које то четири силе саботирају седницу Савета безбедности УН и зашто?

Извор: Њујорк Тајмс/Ап/Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА