Најновије

ХАРАДИНАЈ ПЕРЕ РУКЕ ОД КРВИ: ''Никад нисмо претили Србима''

Србија потражује Харадинаја због монструозних злочина над српским и неалбанским становништвом током сукоба на КиМ.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић и Србија знају да Албанци никада несу претили некоме ко живи с њима. Вучићу треба храброст да свом народу објасни да живот Косова не зависи од Београда, казао је бивши комадант ОВК и садашњи тзв. премијер Косова Рамуш Харадинај који борави у посети Црној Гори.

Подсетимо, Харадинај се заједно са тзв. председником Косова Хашимом Тачијем налази на Интерполовој потерници због тероризма. Србија га потражује због монструозних злочина над српским и неалбанским становништвом током сукоба на КиМ. Као командант тзв. Ослободилачке војске Косова суђено му је два пута за ратне злочине 2008. и 2012. Током суђења у Хагу чак девет сведока је убијено, након чега је ослобођен због „недостатка доказа“.

БИА је прошле године надлежним међународним институцијама и Хашком трибуналу предала око 200 регистара докумената о Харадинајевим злочинима. Истину о његовим злочинима али и текућим криминалним активностима објавио је Викиликс, који је на свом сајту приказао тајни извештај Немачке обавештајне службе.

Тајм га је ставио на листу пет најтраженијих геополитичких бегунаца.

Харадинај је телевизији А1 казао да га не забрињава ни то што се српски министар иностраних послова Ивица Дачић, „свако мало похвали, како је нека нова земља повукла признање независног Косова“.

„Они (Србија) само губе време са нама. Ми имамо времена колико год они хоће. Нама не може бити горе никада. Тај притисак Србије не може никако да нам отежа живот да бисмо ми једног дана рекли ‘Е, шта ви мислите у Београду? Дачић и остали нека се забављају, ако имају времена и новца за то”, поручио је Харадинај.

Он је истакао да поштује и Србију и вредности српског народа.

„Али кад су у питању права мог народа, бирам оно што јесам”, казао је Харадинај не појаснивши шта под тиме мисли.

Да ли је украјински сценарио могућ у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Командант терористичке ОВК Рамуш Харадинај

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА