Најновије

"ТИГРОВИ", ЕЛИТНИ ОДРЕД САУДИЈСКИХ УБИЦА: Језива мучења само су део њихових бруталних метода које су показали и на Кашогију (ВИДЕO)

Елитни одред саудијских убица који је убио и раскомадао новинара Џамала Кашогија састоји се од 50 најбољих војних агената Саудијске Арабије који делују на специјалним мисијама и користе само "посебне" методе ликвидирања.

Кашогија су убили су припадници елитне убилачке саудијске групе Тигрови, који беспоговора слушају наредбе принца престолонаследника Мухамеда бин Салмана, изјавио је извор упућен у унутрашњу организацију тајних служби Саудијске Арабије.

Иако је Кашоги тренутно најпознатија жртва одреда Тигар није и једина. Овај одред је основан пре годину дана, али је већ су добро познати америчким обавештајним службама. Припадници Тигра регртују се из највиших редова војске и обавештајних служби Саудијске Арабије.

Само најбољи постају дeо одреда Тигар. Према тајном извору основни циљ одреда је извршавање што успешнијих тајних ликвидација саудијских дисидената на начин који неће да привуче пажњу јавности.

Крваве методе

Зависно од циља мисије, одред извршава и заташкава ликвидације које инсценира да изгледају као аутомобилске несреће или пожари. Говори се и о бизарним методама убијања, као што је убризгавање смртоносног вируса једном дисиденту за време његовог рутинског прегледа у болници.

Одред Тигар своје име дугује генералу Ахмеду ал-Асирију који је познатији и као "Тигар Југа". Ал-Асири је до прошле недеље био командант саудијске тајне службе, али је због међународног притиска прошле недеље отпуштен. Своју репутацију стекао је бруталним саудијским ваздушним нападима на Јемен, када је добио надимак "Звер" наводи анонимни извор "Мидл ист аја".

Одани телохранитељи

Мутриб је дипломата и генерал који је пратио Мухамеда бин Салема на његовим путовањима ове године. Описују га као "кичму" одреда Тигар. Принц га је сам одабрао и има апсолутно поверење у њега и његову послушност. Принц је инфилтирао своје људе у одред како би могао лакше да контролише ликвидације и буде правовремено обавештен о сваком детаљу ликвидација.

Извор је изјавио да су Мутриб и тројица његових колега убризгали ињекцију са смртоносним отровом у Кашогија, како не би било отпора док га комадају. Највероватније му је убризган морфијум. Једна од првих тајних операција које је одред извршио било је убиство принца Мансур бин Могрин у новембру прошле године.

Убојите операције

Принц Мансур био је познати противник Бин Салмана и јавно га је критиковао. Изненада је погинуо када се његов хеликоптер срушио у близини саудијске границе са Јеменом. Принц Масур је у том тренутку покушавао да побегне из земље, а погинуо је само неколико сати пре почетка велике чистке међу саудијским принчевима и политичарима.

- Верује се да иза погибије принца Мансура стоји један од припадника Тигра који је оптужен и за Кашогијево убиство. Машал ал Бостани је поручник саудијског ваздухопловства, а Маснуров хеликоптер срушио је ракетом испаљеном из другог хеликоптера - тврди један од извора.

Убијају и ХИВ-ом

Убрзо после ликвидације Кашогија и сам Бостани је погинуо у наводној саобраћајној несрећи у Ријаду 18. октобра. Извор је уверен да је Бостани убијен ињекцијом смртоносних вируса, током лекарског прегледа. Једна од техника за коју тврди да одред Тигар користи при обрачунавању са дисидентима јесте убризгавање смртоносних вируса и ХИВ у противнике саудијске владе.

- Као доказ успешности мисије, припадници одреда однели су Кашгијеве одрезане прсте у Ријад и показали их саудијском престолонаследнику, који је увек говорио да ће одрезати прсте сваком писцу који пише против њега - додао је упућени извор.

Лазански тврди да Трамп повлачењем из нуклеарног споразума са Русијом покушава да тргује! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бизарни састанак: Кашогијев син се рукује са Саудијским владарима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА