Најновије

БРАНКО ПАВЛОВИЋ: Долази час - враћамо војску на Проклетије! (ФОТО/ВИДЕО)

Гост најновијег "Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је познати адвокат и економсиста Бранко Павловић.

Бранко Павловић (Фото: Политикон)

Указујући на поданички однос власти према странцима Павловић упозорава: - Имамо власт која и о Немачкој и о ЕУ и о свим тим пројектима страних инвестиција говори лепше и боље од било ког Немца и било ког човека у Бриселу. Ми кад слушамо наше најистакнутије политичаре ми ћемо лако приметити да су они више задовољни Јункером или Ханом и тамо неким бирократом од било кога у Бриселу. Они (представници Брисела) чак ни о себи не говоре тако како их представља наша власт. То је толико бесмислено и нема везе са реалношћу да је то смешно.

Осврћући се на тектонске потресе који се дешавају у ЕУ Павловић упозорава: – Са Британијом која је отишла у БРЕГЗИТ, са једном Италијом која би отишла из ЕУ или Евро зоне направљена би дестабилизација енормних размера. Та прича да има да се поштује све оно што је зацртано од стране Брисела ће се сударити са једном страшном подршком грађана оним политичарима који кажу НЕ Бриселу и који хоће да воде рачуна о својим грађанима.

Уколико би се сада заоштрило до краја суштински исту политику као и Италија води и Португал и Шпанија и Грчка и Мађарска и Словачка и Чешка, па до некле и Пољска и Аустрија у одређеној мери. Тај блок држава који неће више да му неко стоји над главом и да му одређује шта треба да ради је толико велик да ће правити толико тензија, толико сукоба да ће то Немцима постати неисплативо.


Поентирајући своје виђење о ЕУ Павловић закључује: - ЕУ је концепт намењен великима. Сви који нису велики у основи кроз ЕУ улазе у неку врсту неоколонијализма. И кад се буду на крају окренули и подвукли црту видеће да су се развијали много спорије и много лошије него што би могли да нису улазили у ту врсту удруживања. Да не говоримо о пражњењу становништва. Ако погледате бивше државе Југославије укупан број становника који се иселио је пет милиона. Пет милиона више не живи овде! То је један монструозан систем који је мање више направљен за Немце.

Говорећи о антиглобализму Павловић је прецизирао и де факто дефинисао шта данас значи бити антиглобалиста: - У питању је покрет против политичког модела владања који је пажљиво дизајниран на начин да нема ко да му се супротстави у ситуацији када он (поменути политички модел) са врха пре свега преко финансијске, војне и медијске моћи заправо хоће да влада над целим светом.

Указујући на процес деполитизације код људи Павловић наглашава: – Они кажу, ма не гледај свој мали живот пусти то горе. А кад ти пустиш то горе онда он горе постави кога он хоће и спроводи свој страни интерес. И онда ти кажеш овде ништа не ваља, ајде да бежим у иностранство. А у иностранству те исти он чека тако да немаш где да побегнеш. Ако не направиш овде боље друштво нигде те боље друштво неће сачекати.

Говорећи о КиМ и о Вучићевој политици “Ево ти ништа и држи га чврсто“ за јужну српску покрајину Павловић закључује: – За десет година ће наша војска бити на граници са Албанијом у сасвим нормалној варијанти. Ја мислим да је стварно дошло до застоја. И сад у том застоју њима цури пешчани сат због ових избора унутар ЕУ где могу (на власт) још више на потез да дођу они који кажу - шта је вама, зашто бисмо ми угрожавали Србију уопште ради неког муслиманског елемента који сутра треба да нам се шири, а који је иначе разбијен криминалом.

Поред тога овај референдум у Македонији је показао, оно што ми знамо на КиМ, да Албанаца уопште нема толико колико се тврди. Јер уколико је на референдуму 35 одсто са свим крађама, па колико у Македонији има Албанаца? Десет посто, можда једанаест. Дакле, сва времена им цуре, овима који би хтели да се ми одрекнемо КиМ и они врше притисак и имају проблем како да то спроведу и иду на разградњу резолуције 1244, а то је, између осталог формирање тзв.војске Косова. У емисији се говорило и о најави повлачења САД из уговора нуклеарним ракетама средњег домета са Русијом и последицама те одлуке по цео свет.

Нова завера против Украјинске православне цркве Московске патријаршије. Погледајте ОВДЕ шта се спрема.

Извор: Правда, Политикон

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бранко Павловић о Александру Вучићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА