Најновије

ИЗРАЕЛ ЖЕСТОКО НАПАО АСАДА И ИРАН: Оптужбе на рачун Дамаска и Техерана због хаоса у појасу Газе! (ФОТО)

Размена ватре између "Исламског покрета џихада у Палестини" (ИЈМП) и Израелских снага одбране (ИДФ), која је почела у појасу Газе крајем 26. октобра, настављена је 27. октобра.

Израелски тенкови (Фото: Јутјуб)

Према ИДФ-у, из Газе је лансирана још једна база група пројектила на Регионално веће Ешкол. Није било потврђених изјава о жртвама или оштећењима која су настала овим нападом. Међутим, ИДФ је већ најавио да његове снаге нападају циљеве "терориста" у појасу Газе.

Интересантно је истаћи да је Израел оптужио "Асадов режим" и иранске снаге "Кудс" да стоје иза недавне ескалације у Гази. Иако су Снаге Кудса заиста јединица специјалних снага Исламске револуционарне гарде која је учествовала у екстратериторијалним операцијама, и даље је нејасно како би влада у Дамаску која је дубоко укључена у операције против тероризма у својој земљи могла стајати иза било каквих тензија у Гази.

Осим тога, израелска страна је "заборавила" да помене да је овај круг ескалације почео након што је десетине Палестинаца убијено или рањено од стране ИДФ-а током недељних протеста на огради за раздвајање. Ови недељни протести већ трају неколико месеци пошто је америчка администрација признала Јерусалим за израелску престоницу и прогласила пуну подршку свим израелским акцијама у дугаогодишњем израелско-палестинском сукобу.

Заправо, повећана подршка САД-а Израелу допринела је ескалацији у региону јер је то омогућило руководству Тел Авива да слободније ангажује снаге како би се осудио отпор Палестине.

Израел је жестоко бомбардовао појас Газе. Погледајте ОВДЕ детаље напада.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте колико има израелских насеља на Западној обали

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА