Најновије

ПЕКИНГ ПОЧИЊЕ БИТКУ ЗА КОСОВО: Остали немају право вета

Кина ће предложити да се питање Косова поново нађе на дневном реду на седници Савета безбедности УН, а чланице немају право вета.

Пекинг (Фото: Pixabay)

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је „у пуном јеку дипломатска битка Пекинга да се Косово у новембру поново нађе на дневном реду седнице Савета безбедности Уједињених нација, пошто је пре три месеца вољом Велике Британије одатле скинуто“, преноси „Спутњик“.

„Ових дана је на Ист риверу (у Њујорку) у току договор чланица Савета безбедности о тачкама дневног реда наредне седнице. Дневни ред још није усвојен али су се Велика Британија, САД, Француска и Шведска одмах успротивиле стављању извештаја генералног секретара (УН) о ситуацији на Косову на агенду Савета безбедности. Ових дана одлучиваће се о томе. Кина ће свакако предложити ту тачку“, рекао је Дачић за „Политику“.

„Политика“ наводи да ако се нека стална чланица не слаже с предлогом дневног реда председавајућег Савета безбедности, што ће у новембру бити Кина, та чланица нема могућност да уложи вето и био би преседан када би се о томе гласало.

Када ће се српска војска вратити на Проклетије, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кинеске инвестиције на Балкану

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА