Најновије

СИ ЂИНПИНГ НАРЕДИО ПУНУ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ! Кина се спрема за рат! (ВИДЕО)

Кинески председник Си Ђинпинг наложио је војном одсеку надлежном за надгледање Јужног кинеског мора и Тајвана да посебну пажњу обрате на актуелну ситуацију у региону и појачају своје способности како би могли хитно да реагују уколико избије неки конфликт.

Си Ђинпинг, кинески председник (Фото: Јутјуб)

- Потребно је појачати мисију и усредсредити се на припреме за борбу и рат - рекао је Си током инспекцијске турнеје 25. октобра у склопу његове посете провинцији Гуангдонг, а пренела је државна телевизија CCTV.

- Морамо узети у обзир све сложене ситуације и сходно томе направити планове за ванредне ситуације – рекао је кинески председник.


Си је нагласио да је команда Јужне позиције имала "велику војну одговорност" последњих година. Он је изјавио да је кинеска војска "појачала вежбе борбене готовости ради побољшања способности војника и припрема за рат".

Једна од кључних мисија Јужне команде војних надлежности је надгледање Јужног кинеског мора, подручја где су тензије и војне активности које укључују Кину, САД и друге актере сталне и прете ескалацији.


Током протекле године, Кинеска морнарица и ваздухопловство били су укључени у вишеструке инциденте са америчком војском у региону. Иако Кина тврди да највећи део Јужног кинеског мора припада Кини. Америчка администрација све више шаље морнаричке и ваздушне патроле у ту област. Вашингтон такође повећава своје војно присуство у региону како би спречио кинеску дипломатску и војну експанзију.

Саудијски краљ Салман смењује крунског принца и свог сина Мухамеда. Погледајте ОВДЕ ко ће уместо њега постати нови крунски принц.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заједничке војне вежбе снага НР Кине и снага земаља чланица Асоцијације нација југоисточне Азије (АСЕАН) одржане су у Јужном кинеском мору

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА