Најновије

ДОДИК И ДАЧИЋ ЗАПАЛИЛИ БАЛКАН: Ујединићемо Србију и Републику Српску, бранићемо оно што смо крвљу стекли!

Република Српска и Србија ускоро би могле да се уједине! Тај план најавио је јуче председник Српске Милорад Додик, док је министар спољних послова Ивица Дачић казао да Срби морају очувати оно што су крвљу стекли током рата у БиХ, те да ни Србија неће седети скрштених руку уколико примети да је српски народ угрожен у Босни.

Дачић и Додик (Фото: Јутјуб)

Додик и Дачић су, иначе, о овоме говорили у РС током отварања деонице ауто-пута „Девети јануар“, од места Друговићи до Прњавора, који је, како су истакли, веома значајан за српски народ.

Велики притисци

- Ово није пут економске и социјалне интеграције, него, када се заврши на Дрини, пројекат националне интеграције и од тога не треба да бежимо - рекао је Додик.

Додао је да од интегрисања неће одустати упркос сталним притисцима, који сада већ губе на интензитету. Додик, наиме, истиче да се политичке околности у Европи и свету мењају, посебно захваљујући политици америчког председника Доналда Трампа, па сада ту прилику треба искористити и јачати српски идентитет и интеграцију Срба с две стране Дрине.

Он је рекао и да је нужна снажна РС, и то као држава, јер „нема слободе без државе“, а притом се захвалио и Србији за сву помоћ коју добија.

Ивица Дачић је посебно нагласио да „Србија неће седити скрштених руку ако неко покуша да уништи Српску“. Поручио је и да се мора очувати оно што је српски народ успео да добије деведесетих.

Фактор стабилности

- Ваш главни пројект нису ауто-путеви, него очувати оно што сте крвљу стекли током рата у БиХ. Нема промене Дејтонског споразума без сагласности три народа и оба ентитета. Ко год покушава да уништи РС, мора бити свестан да Србија неће седети прекрштених руку ако имају такве намере - казао је Дачић на отварању ауто-пута и додао:

- Српски народ никад није био фактор нестабилности. Биће фактор стабилности и даље, али не дирајте слободу српског народа.

Дачић је на крају казао и да му је „незгодно да долази у РС као министар иностраних послова Србије, јер су ово унутрашњи послови унутар српског народа“.

Министар спољних послова Ивица Дачић за Курир каже да се нада да ће Србија и Република Српска једног дана да се уједине.

- Надам се да ће моји унуци доживети то - каже Дачић.

Драгомир Анђелковић: Уједињење је питање тренутка

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је потпуно реалан план о уједињењу српског народа, односно припајању РС Србији:

- Ако будемо одлучни у томе и будемо спремни да се мирним средствима за то боримо, то ће се сигурно десити, то је само питање времена. Ако су две Немачке могле да се уједине, ако су Албанци у ситуацији да од дела Косова стварају своју државу, онда и Срби имају апсолутно право да западну и источну српску државу уједине. На томе се треба инсистирати и не треба се стидети да кажемо да нам је то жеља.

Српски снајпериста открио бруку Хрвата у Украјини. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА