Најновије

"Дани Данила Лазовића": Плејада глумаца стиже у Прибој

Фестивал "Дани Данила Лазовића", шести по реду, одржава се од данас до 3. новембра у Прибоју под слоганом "Поезија. Млади. Позориште". За глумца Данила Лазовића кажу да је био попут најискренијег пријатеља и уз сваког младог почетника, због чега је овај фестивал и посвећен младима и подршци на њиховом путу.

Данило Лазовић (Фото: Јутјуб)

- Нажалост, нисам имао срећу да играм са Данилом Лазовићем али сам га, припремајући фестивал за ових шест годила, сасвим добро упознао. Пре свега преко његове ћерке Јелене и целе породице Лазовић али и кроз материјале које сам налазио о њему и његовом животу и раду. Овај фестивал је врло важна манифестација, како за Прибој и младе таленте тако и за Данилове колеге који одлазе са фестивала пуни утисака, испуњени и срећни - каже директор фестивала, глумац Београдског драмског позоришта, Милорад Мики Дамјановић.

Фестивал отвара изложба "Завичај Данилу" а након тога ће публика бити у прилици да ужива у програму "Млади глумци Данилу у част" у коме ће учествовати глумци: Катарина Жутић, Никола Ракочевић, Андрија Кузмановић. Жарко Степанов, Владимир Ковачевић, Ђорђе Крећа, Сузана Лукић, Милица Јанкетић, Дуња Стојановић, Саша Ђурашевић, Михаило Лаптошевић и Милорад Дамјановић.

Другог дана у Прибој стиже ансамбл позоришта Пуж са представом "Бранкова гусаријада" као и глумци Београдског драмског позоришта који ће извести комедију "Не играј на Енглезе".

За трећи дан фестивала предвиђен је новоформирани програм "Кругови наде" и представа "Јазавац пред судом" позоришта Пркос у режији Михаила Лаптошевића. Исти дан на програму је и представа "Не оклевај! Импровизуј! аутора Срђана Ј. Карановића у којој играју глумци млађе генерације: Бранкица Себастијановић, Ивана Дудић, Јелисавета Караџић, Стефан Радоњић, Душан Матејић, Анита Стојадиновић и др.

Сваке године, последњег дана фестивала најбољи међу студентима, из земље и региона, који се такмиче у говорењу поезије, заслужено добија награду "Повеља Данило Лазовић" и новчану награду. Током ове вечери, публици ће се представити и глумци Радмила Живковић и Слободан Стефановић као музички гост.

 

 

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА