Најновије

ШЕШЕЉ: Легију хоће да униште у затвору!

У казнено-поправном заводу Забела режим је нељудски и понижавајући, тврди лидер радикала Војислав Шешељ. Он истиче да се лично уверио у тешко психичко стање затвореника који бораве у специјалном одељењу, попут Милорада Улемека Легије и Звездана Јовановића, осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ је јуче на седници Скупштине затражио од Министарства правде одговор на питање зашто Легија и Јовановић казну издржавају у крајње стравичним и понижавајућим условима. Он се позвао и на извештај Европског комитета у коме пише да је режим у Забели "на граници нељудског и понижавајућег".

- Легија и Звездан су у самицама у специјалном одељењу већ десет година. Ретко ко им дође, стављају им ланце на руке и ноге чак и када им дођу адвокати. Хоће да им униште физичко и психичко здравље - прича Шешељ.

Лидер радикала, који је и сам био иза решетака у Хагу, тврди да су услови у којима живе Улемек и Јовановић крајње нехумани.

- Сваке две године могу да поднесу захтев да изађу из специјалног одељења и увек су одбијени, без образложења. То нема ни код Хилтера. И код њега су водили рачуна да се бар мало поштује право - каже Шешељ. Подсећамо, лидер СРС изјавио је да су обојица осуђена на основу "лажних сведочења у режирном процесу", па је тако у мају ове године посетио најпре Легију, а потом Јовановића и од њих тражио пуномоћје да покрене ревизију судског поступка.

Руске специјалне снаге добиле недостижно оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ псује на енглеском

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА