Најновије

ФУЈ, БЉАК! Сиријска војска у неверици! Разбили џихадисте, а онда су налетели на грозан призор (ВИДЕО)

Владине снаге настављају да се боре против терориста у близини стратешких брда Ал-Сафе у пустињи Ал-Сувејда у јужној Сирији. Војна операција треба да се заврши пред крај јесени.

Сиријска арапска војска (Фото: Јутјуб)

Као резултат актуелне офанзиве сиријске војске ка терористичким упориштима у близини пустиње Ал-Сувејда на југу земље, џихадистима су прекинути извори снабдевања водом. После губитка приступа главним изворима воде, милитанти су знатно ослабљени и више нису у могућности да пруже већи отпор ударима владиних трупа. Међутим, извори које џихадисти користе, пре личе на ужегле баруштине, него на изворе пијаће воде, тако да су џихадисти сигурно запатили неке болести до сада, а уз то трпе снажне ударе од САА и руских авиона. Сама помисао на конзумацију такве воде је језива.

Крајем септембра, сиријска војска је ослободила око шест квадратних километара проблематичног планинског подручја, где су откривене многе утврђене позиције, заједно са оружјем и складиштима хране, као и медицинске помоћи. У августу је руски генералштаб потврдио да је сиријска влада успешно успоставила контролу над провинцијама Ал-Сувејда, Дара и Кунеитра на југу земље.

Контрола је делимично успостављена захваљујући напорима руског Центра за помирење, који је убедио неке од милитаната да положе своје оружје и да се преселе у провинцију Идлиб где би могли поново да се врате својим породицама или да се придруже борби против Исламске државе и других терористичких група.

Терористи почели повлачење са прве линије фронта у Идлибу. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска је у последњих неколико дана често на мети џихадиста из северне Латакије и западног Идлиба упркос постигнутом договору између Путина и Ердогана о успостављању тзв. демилитаризоване зоне у Идлибу и упркос њиховом договору о хитном повлачењу свих радикалних исламистичких група из ове области како би се успоставио мир на северу Сирије.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА