Најновије

СУСРЕТ ВУЧИЋА И СТОЛТЕНБЕРГА: Алијанса поштује неутралност Србије

Председник Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг разговараће данас у хотелу "Хајат", на скупу "Лидерство за безбедност региона" о развијању односа наше земље и Алијансе и у којим областима постоји потенцијал за јачање сарадње.

Вучић и Столтенберг (Фото: Јутјуб)

Они ће пре дебате присуствовати и отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама "Србија 2018" у касарни "Багремар" у Младеновцу, чији су организатори МУП и специјализована агенција НАТО - Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације.

Став Србије је да је војно неутрална земља, а са НАТО сарађује кроз "Партнерство за мир".

- Столтенберг је од ступања на дужност отворио простор за другачији дијалог са Београдом, а пре годину дана, у разговору с Вучићем у Бриселу, истакао је да снажна и просперитетна Србија значи више безбедности и стабилности у региону Западног Балкана. Поновио је да НАТО поштује суверену одлуку наше земље о војној неутралности - саопштили су јуче из Београдског безбедносног форуму који организује дебату.

Додају да је Столтенберг подвукао да је блиска сарадња са НАТО могућа и без чланства Србије у Алијанси, а да наша држава, као суверена, одлучи како жели да сарађује са Русијом.

Столтенберг ће се састати и са премијерком Аном Брнабић. Међу темама разговора са председницом Владе и председником Србије вероватно ће се наћи и односи Београда и Приштине, преговори, али и све чешће провокације Албанаца у нашој јужној покрајини.

Очекује се да ће на вежби која се организује у Младеновцу и Сопоту бити 2.000 учесника из 38 земаља и то специјалци за спасавање из рушевина, медицинари, екипе за рад на води, као и они задужени за отклањање последица хемијско-биолошког акцидента. Учесници ће показати спремност за деловање у случају поплава, клизишта, одрона, земљотреса, саобраћајних удеса…

Тачи послао Хагу доказе против Харадинаја и Весељија?! Шиптари се закрвили међусобно. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Палма: Вучић продао и ногице од пилета Кинезима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА