Најновије

ХОЋЕ ЛИ ПРАВДА БИТИ ИКАДА ЗАДОВОЉЕНА?! Почела је ексхумација страдалих Срба у злочиначкој хрватској акцији "Олуја"

Надлежни органи Републике Хрватске отпочели су данас, на подручју Личко-сењске жупаније, процес ексхумација са преосталих регистрованих гробних места на којима су покопани посмртни остаци жртава српске националности, страдалих у злочиначкој акцији "Олуја".

Хрватска операција "Олуја" и протеривање преко 200.000 Срба са вековних огњишта (Фото: Јутјуб)

Очекује се да ће процес ексхумација на овом подручју трајати два радна дана и од свих ексхумираних посмртних остатака биће узети узорци ради идентификације методом ДНК анализе, саопштила је Комисија Владе Србије за нестала лица. Спровођењем ексхумација надлежни органи Хрватске, након паузе од две године, настављају процес ексхумација гробних места у којима су покопане жртве страдале у акцији хрватске војске и полиције "Олуја", који је започео 2001. године.

Видео испод: Нажалост, протеривање две стотине хиљада Срба из Крајине у Хрватској се и дан данас прославља као велики војни подухват и национални празник.



Према подацима Комисије, до сада је у региону Лике ексхумирано 240 лица и то: на гробљу у Грачацу 155, Кореници 27, а након тога процес је настављен тек у октобру 2006. године, ексхумацијом посмртних остатака 58 жртава на локацији Житник код Госпића. У овом региону од укупног броја ексхумираних 177 лица је идентификовано и предато породицама. Наставак ексхумација је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих, наводи се у саопштењу.

Погледајте ОВДЕ шта се десило у најновијој емисији “Ћирилица” на ТВ “Хепију”.

Извор: Танјуг

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска страна је чак направила географску анимацију такозваног Домовинског рата, која Србе представља као окупаторе и узурпаторе “свете земље Хрвата”. На њој се може видети ситуација од почетка рата до “Олује”, наравно, из хрватског угла.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА