Најновије

ВУЧИЋ У КАЗАХСТАНУ: Почео састанак са Назарбајевим, председници одликовали један другог

Председник Србије Александар Вучић започео је данас дводневну посету Казахстану сусретом са председником те државе Нурсултаном Назарбајевим.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је дочекан је, уз највише државничке почасти у Председничкој палати у Астани, уз интонирање химне две земље и почасну гарду. Дочек је пропратио велики број домаћих и страних медија.

Након церемоније свечаног дочека, председник Вучић са својим казахстанским колегом Назарбајевим започео је састанак у ужем саставу.

После разговора предвиђена је додела одликовања. Председник Назарбајев доделиће шефу српске државе одликовање - Орден пријатељства првог реда Републике Казахстан. Такође и шеф српске државе доделиће орден Републике Србије на великој огрлици председнику Казахстана.

Затим ће састанак два шефа државе бити настављен у ширем саставу, а након тога они ће се обратити медијима.

Ово је иначе трећа завнична посета председника Србије Казахстану, где је прошли пут боравио пред лето прошле године поводом отварање Експо-а 2017.

Током посете српске делегације коју преводи председник Вучић, а у којој се налази више минситара и бројни привредници, планирано је и потписивање више споразума.

То су: Споразум између Владе Казахстана и Србије о сарадњи у борбу против криминала, Меморандум о узајамном разумевању између Министарства омладине и спорта Србије и Министарства развоја Казахстана у области политике младих, Меморандум о сарадњи и размени у области грађевинарства између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства за инвестиције и развој Казахстана, као и и Меморандум о разумевању између надлежних органа Србије и Казахстана у области ваздушног саобраћаја.

Нови судар САД и Кине око иранске нафте биће ускоро. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА