Најновије

"ДАНАС" ПОРУЧИО СНС: Погледајте данас колико смо се уплашили! Иначе, на карикатури се налази Хитлер, а не Вучић, можда то не знате?(ФОТО)

Из случаја Кораксове карикатуре на насловници Данаса која је јуче била тема дана за српску власт, можемо закључити да новинари режимских медија, Министарство културе и информисања, функционери СНС и сви остали који су се огласили тим поводом, не знају да разликују Вучића од Хитлера.

Дража Петровић (Фото: Јутјуб)

Пише: Драгољуб Дража Петровић

Наиме, на карикатури се налази Хитлер, док они упорно тврде да је у питању Вучић.

Чак и Вучић, који је јуче ујутру на питање новинара Пинка рекао да није видео карикатуру али је спреман да је коментарише, на невиђено тврди да је на карикатури коју у том тренутку није видео – он, Вучић, приказан као Хитлер!

На карикатури је, голим оком се може видети – Хитлер који у наручју држи „малог“ Владимира Орлића и храни га флашицом на цуцлу, а поред њега Јозеф Гебелс који у наручју држи „малог“ Александра Мартиновића и такође га храни флашицом на цуцлу. А зашто их је Коракс тако нацртао?

Орлић и Мартиновић су пре три дана изјавили у Скупштини да лист Данас „води харангу против СНС и недужних људи каква се не памти од времена Хитлера и Гебелса“. Међутим, нама се више чини да је управо супротно – Мартиновић, Орлић и компанија против Данаса, слободних медија, опозиције и критичке јавности воде кампању која веома личи на рецепт злогласног тандема пропаганде и дезинформисања какав они приписују нама.

Када су они рекли за нас да радимо по рецепту Хитлера и Гебелса, Министарство културе и информисања није се потрудило да заштити новинаре Данаса од таквих бруталних поређења, али се јуче први пут у новијој историји огласило саопштењем због једне карикатуре.

Што је до сада радило само „министарство информисања“ Исламске државе. Карикатуре, сама реч каже – јесу претеривање и као такве их треба и тумачити, што знају сви сем Владе Србије, председника Србије, њиховог пратећег бенда, Ал Каиде и ИСИС-а.

Десило се и то: јунаци карикатура побунили су се против карикатура и по ко зна који пут покушавају да застраше новинаре Данаса и утичу на нашу уређивачку политику.

А колико смо се уплашили – можете видети већ на данашњој насловници Данаса.

Прочитајте ОВДЕ зашто Вучић избегава ТВ дуел са Јеремићем, иако га се не плаши?

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дража Петровић: Политичари не схватају да новинарство није једноумље.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА