Најновије

ЕФИКАСНО СМАКНУТИ: Док милитанти наричу, САА наставља са одмаздом због напада у Хами и Идлибу (ФОТО) 

Најмање 23 војника милиције џихада погинуло је у смелој и успешној операцији коју је извршила сиријска војска на положаје побуњеника у северном делу Хаме.

Хама-Идлиб (Фото: Јутјуб)

Погинуло је 23 милитаната укључујући команданта терена - који су убијени у низу напада и заседа у близини села Залакија.

Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Великој Британији, снајпери сиријске војске су смакли више од 7 милитаната, док су покушавали да поврате изгубљене позиције на фронту.

Убијени милитанти припадају групи побуњеника Џаиш Ал Иза, која је повезана са Нусром, углавном активном на северу Хаме и на југу Идлиба.

Недавно су побуњеничке групе бомбардовале позиције сиријске војске близу Џорина у западном делу Хаме, убивши и рањавајући неколико војника.

Слични напади су били усмерени на ваздушну базу Абу Духур. Операција иза непријатељских линија која је била оизведена синоћ дошла је као одмазду за губитке владиних трупа.

Поред Џајса Ал Изе, још једна екстремистичка група звана Хурас Ал Дин је активна у истој области. Милитанти групе су се првобитно борили за сиријски огранак Ал Каиде, Нусра Фронт, али су касније прешли и формирали сопствену терористичку организацију.

Прочитајте ОВДЕ све о изванредној операцији руских инструктора и САА.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријског ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА