Најновије

ЦРНОГОРСКА СТОЛИЦА ОСТАЛА ПРАЗНА: Ђукановић о "анексији" од Србије "због које је Црна Гора и ушла у рат"!

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је данас, након церемоније обележавања стогодишњице краја Првог светског рата у Паризу, да се налази "у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат".

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

РТЦГ преноси да је Ђукановић казао да је "Црна Гора свеснија него икада вредности мира, стабилности и мултиетничке демократије" и додао да је "ово велики дан за Француску, Европу и прогресивни свет".

"Ево нас опет као независна и суверена држава, на свом достојанственом месту, равноправно међу европским и светским партнерима, у граду у којем је црногорска столица остала празна након што смо као земља победница изашли из Првог светског рата и након трагичне анексије од Србије, због које је Краљевина Црна Гора и ушла у рат", навео је Ђукановић.

Он је казао да "ове чињенице, боље од других речи, говоре о грандиозном подвигу који су оствариле све генерације Црне Горе у протеклих 100 година, подижући државу из пепела и обезбеђујући јој историјски заслужено место на европској и светској позорници".

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао Меркеловој.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колика је величина српског пораза.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА