Најновије

ИМА ЈОШ МНОГО ДА СЕ ГИНЕ НА ЈУГУ СИРИЈЕ: САА покренула страховити напад на Ал Сафу! Џихадисти жестоко одолевају! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) ове недеље је започела нову офанзиву против Исламске државе у јужној Сирији.

Сиријска војска у борбама за Ал Сафу (Фото: Јутјуб)

Предвођена елитном Четвртом оклопном дивизијом, Сиријска арапска војска (САА9 започела је офанзиву у великој размери усмеравајући нападе на одбрану Исламске државе у региону Ал-Сафа, снажним ракетама “земља-земља” и артиљеријским гранатама. После овог напада, сиријска армија је напала одбрану ИД из три различита правца, што је створило мали напредак у стратешкој области Каср Шеик Хусеин.

Велики успех Сиријске арапске армије (САА) овог викенда остварен је у великој мери због честог коришћења тенкова током напада према добро утврђеним рововима и склоништима. Недавно су Сиријска арапска војска (САА) и Националне одбрамбене снаге (НДФ) послале неколико великих конвоја појачања како би помогли у овој операцији против терориста. У оквиру појачања било је неколико јединица Четврте оклопне дивизије САА, укључујући 42. бригаду (Гајитове снаге) и многе групе из Ал-Кунеитре и Националних одбрамбених снага. Сва ова појачања су тестирана за битку и требало би да обезбеде сиријској војсци много битан подстицај против искусних бораца ИД у јужној Сирији.

Нападнута сиријска војска у северној Латакији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска часна сестра оптужује Запад због помагања радикалних џихадиста у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА