Најновије

ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! Губе подршку широм света! Рамуш Харадинај уцењује Европску унију! Ако ЕУ не укине визе, нема...

Шиптарске привремене власти на Косову решиле су да прекину дијалог Приштине и Београда у Бриселу! Рамуш Харадинај, премијер лажне државе, бахато је уценио Европску унију прекидом дијалога уколико у децембру не буде изгласана визна либерализација за Косово.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Харадинај и његов заменик Енвер Хоџај, пишу приштински медији, сматрају да су ова два процеса повезана и да није у реду то што Брисел притиска Приштину на дијалог, а истовремено не доноси одлуку о визној либерализацији. Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући ове наводе, оцењује да су потпуно пропали сви напори ЕУ у посредовању између Београда и Приштине.

- Очигледно је да су напори ЕУ пропали јер је Приштина одбила да реализује све договоре који су до сада постигнути. То се нарочито односи на формирање Заједнице српских општина и намеру Приштине да формира сопствене оружане снаге, што би представљало грубо кршење Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Очигледно, Приштину на то притискају споља, нарочито САД - наглашава Лавров.

И министар спољних послова Ивица Дачић упозорава да није реално да се дијалог настави док Приштина оптужује Србију да се понаша непријатељски према Косову.

- Приштина опструише дијалог и прети ЕУ да би добила визну либерализацију. Они прете ЕУ, а не Србији. Знају да више не могу да прете Србији! Београд неће бити препрека за наставак дијалога са Приштином, али не може да прихвати притиске и условљавања. Косово на свим фронтовима доживљава политичке поразе и неуспехе и Приштини је потребно нешто за унутрашњу употребу - подвлачи Дачић.

Ивица Дачић је изјавио да би посета папе Србији била корисна. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју Рамуша Харадинаја за телевизију “Хепи” код Миломира Марића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА