Најновије

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Русија се у Сирији спремила за светски рат!

Руска војска је стекла вредно искуство у Сирији, пише National Interest, цитирајући војног специјалисту Мајкла Кофмана.

Руска војска у Сирији (Фото: mil.ru)

Према његовим речима, Сирија је постала место које је трансформисало руске оружане снаге. Истовремено, Кофман је описао сиријски сукоб као “срећан рат“ за Русију, јер је руској војсци пружио велико искуство и иновације.

Овај стручњак истиче да је на територији Сиријске Арапске Републике распоређено око две трећине ресурса тактичке авијације земље. Поред тога, он је нагласио да су руске војне јединице стекле вредне увиде у модерне методе борбених операција и развиле нове идеје које се могу користити у случају будућих оружаних сукоба.

Кофман је додао да је антитерористичка операција у Сирији такође Русији показала недостатке. Конкретно, откривена је потреба за набавком малокалибарске муниције и стицањем великих артиљеријских система, додајући да ова земља мора разрешити разлике између разних снага да делују на јединствен начин.

Оружани сукоб између владе и џихадистичке опозиције у Сирији је настављен од 2011. године. Поред тога, држава се борила против ИД од 2014. године, и других терористичких група које су повезане са Муслиманским братством и Ал Каидом од 2011. године. У овом тренутку, велике борбене акције су завршене.

Тренутно, у првом плану се истиче политичко решење, реконструкција земље и повратак избеглица. Решавање сукоба се разматра под покровитељством Уједињених нација у градовима Астана и Женева, као и у Сочију, где је у јануару ове године одлучено да се успостави уставна комисија за припрему новог фундаменталног закона Сирије.

Како би изгледао почетак евентуалног рата између Русије и САД прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА