Најновије

НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО: Било је мучно гледати да је председник Србије која је дала огроман допринос победи - скрајнут!

Спољно-политички коментатор Бошко Јакшић оценио је у Новом дану распоред седења на обележавању 100 година примирја у Првом светском рату у Паризу као нешто "апсолутно необјашњиво" и додаје да се то надовезује на случај постављања заставе Косова у цркви Нотр Дам.

Церемонија (Фото: Јутјуб)

"Морам да признам да је било више него мучно гледати да је председник Србије, овде не говорим о имену и презимену, земље која је била велики савезник у Првом светском рату и дала огроман допринос победи, скрајнут негде, а да је на једној од централних позиција, одмах иза Ангеле Меркел и Владимира Путина, седео Хашим Тачи", подсећа Јакшић.

Додаје да су у првом реду најважнијих гостију седели и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић и Бакир Изетбеговић као председавајући Председништва БиХ.

"Ја у такве случајности не верујем. За прецизан распоред седења се увек унапред договори и мислим да је ово био шамар Србији. Остаје опор утисак свега онога што се догодило", рекао је Јакшић.

Говорећи о сусрету председника Александра Вучића са немачком канцеларком Ангелом Меркел, Јакшић сматра да је апослутни приоритет тог разговора било Косово.

"Очигледно је да је Европској унији стало да се тај проблем што пре реши. Није случајно помињана 2019. година да би могло да дође до тог фамозног правно-обавезујућег споразума", каже Јакшић.

Он подсећа да су децидне ставове против разграничења досад изнели само Берлин и Лондон, а изласком Велике Британије из Уније би Немачка остала усамљена у том становишту.

"И Европска унија је најавила флексибилнији став, Американци су га потврдили, Руси понављају да немају ништа против било каквог договора уколико се постигне... Ако се појаве обриси конкретног могућег решења, Немачка би се придружила другима и могло би да дође до кориговања немачке позиције", сматра Јакшић.

Погледајте како је изгледао долазак званица.

Прочитајте ОВДЕ какав се још један велики скандал догодио у Паризу.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА