Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХАОС У ГАЗИ: Нетањаху прекинуо посету Паризу! Има мртвих и рањених

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху скратио је посету Паризу и кренуо у Израел након избијања насиља дуж границе са Појасом Газе.

Палестинци (Фото: Јутјуб)

То је објавио неименовани Нетанијахуов портпарол, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да су, према лекарским и изворима из Хамаса, који је доминантан у Појасу Газе, израелске снаге убиле најмање шест Палестинаца у тој енклави, а да су ракете испаљене на израелска насеља дуж границе.

Претходно су палестински званичници објавили да су израелске безбедносне снаге убиле команданта Хамаса у Појасу Газе.

Они су рекли да је на неколико припадника Хамаса пуцано из аутомобила у пролазу. Локални очевици такође су навели да су израелски авиони испалили више од 20 ракета у зони где се догодио инцидент.

Израелска војска издала је кратко саопштење у коме наводи да је током оперативних активности израелских одбрамбених снага у Појасу Газе дошло до размене ватре.

Израел: Летови преусмерени; Хамас: Атентат из цивилног возила

Портпарол израелских аеродромских власти Офер Лефлер изјавио је да су промењена поједина слетања и полетања авиона на и са Међународног аеродрома "Бен Гурион" који може да буде у домету ракета палестинских екстремиста у Појасу Газе, а организација Хамас која доминира том енклавом објавила је да су израелске снаге убиле једног од њених команданата тако што су ушле цивилним возилом у Појас Газе.

АП наводи да је Хамас изнео детаље о изненадном насиљу које је вечерас избило између Израела и екстремиста у Појасу Газе баш у тренутку када је деловало да две стране смањују сукобе које су водили месецима.

У саопштењу Хамаса је наведено да су припадници ове организације након убиства њиховог команданта јурили возило из којег је пуцано, што је покренуло израелске ваздушне ударе у којима је страдало још пет екстремиста.

Србија купује један од најмодернијих ПВО система! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА