Најновије

ЛОВАЦ ГЕНЕРАЦИЈЕ 5+: Ево зашто је Су-57 бољи од својих супарника (ВИДЕО)

Нови мотор за руски мултифункционални ловац Су-57 надмашује конкуренцију у целом свету и увећава могућности авиона. Због тога он припада генерацији 5+.

Су-57 (Фото: РИА Новости)

Мотор друге фазе за ловац пете генерације Су-57 надмашује постојеће аналоге у свету по својој специфичној тежини, рекао је на руском ТВ каналу "Звезда" генерални конструктор "ОКБ Љуљка'’ Јевгениј Марчуков.

'’Рекао бих да је ово генерација 5+, која надмашује пету генерацију. Баш тој генерацији одговара овај мотор са својом специфичном тежином и специфичном потрошњом'’, рекао је он.Он је додао да по својој специфичној тежини нови мотор за Су-57 надмашује аналоге у свету, и због тога је ово сасвим нови авион који нема ништа  заједничко са Су-35.Овај мотор је добио условну ознаку '’Тип-30'’ и омогућава авиону брже узлетање, брже достиже висину лета и може да врши маневре са великим оптерећењем током ваздушне битке.

Осим тога, захваљујући овом мотору авион може да полети надзвучном брзином, а такође му се повећава радијус деловања због мање потрошње горива.

Први лет Су-57 је обављен 5. децембра 2017. године, а његова тестирања ће трајати још неколико година.

Како се руски сценарио обрушио на САД и ЕУ, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА