Најновије

ПУТИН СВЕСТАН ЗЛА КОЈЕ ДОЛАЗИ! Хитно наредио! Русија се ужурбано спрема за велики рат са САД! (ВИДЕО)

Русија припрема своју одбрану за велики рат! Распоређује најсавременије електромагнетно оружје Самарканд. ЕМП је послат на гранцу са Пољском, као и 12 других јединица.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Шокантно и дестабилишуће повлачење САД из ИНФ споразума који је раније забрањивао употребу одређених ракета, које су способне за нуклеарне ударе, довело је до тога да Русија схвати да се САД припремају за рат против Русије. Русија је сада, званично, изјавила да припрема своју одбрану, и спрема свој одговор на било коју агресију. У том циљу, руско Министарство одбране ће распоредити Самарканд системе електронског ратовања у 13 војних јединица, саопштила је агенција недавно.

Самарканд систем је најнапредније ЕМП оружје на свету. Када је оружје распоређено, комуникације и електроника – укључујући машине и возила који се ослањају на електронику (авионе, тенкове, итд) више не функционишу. САД тренутно заостају далеко иза Русије у овој области технологије, као и бројним другим. Изгледа да је то због неефикасности и корупције у америчком потпуно профитном војно индустријском комплексу. Распоређивање ових система ће бити спроведено на стратешким позицијама, укључујући и европски регион Калињинграда, и требало би да буду примљени у службу до новембра 2019. године.

- Ово је због чињенице да су наши партнери ставили Русију у врло тешке услове, с озбиром на то у перспективи, повлачење САД из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета, као и најближу апроксимацију америчких система за напад распоређених у Источној Европи до наших граница - рекао је војни аналитичар Александар Жилин. Он је додао да “не можемо радити на исти начин као и Американци, који у планирању не узимају у обзир безбедност и перспективу цивила”.

- Постављамо системе електронског ратовања како бисмо спречили деловање непријатеља и до последњег тренутка покушали да избегнемо ратну фазу без довођења људи у ризик, укључујући и у оним земљама Источне Европе под чијом заштитом Американци распоређују своје системе за напад - закључио је аналитичар.

Упркос овој руској забринутости за цивилну безбедност, САД, преко својих источноевропских посредника у Кијеву и Варшави, континуирано праве агресивну реторику ка Москви. Ово се посебно одвија преко Кијева који у Донбасу наставља стање замрзнутог рата против мањине која говори руски језик и која се супротставила десничарском државном удару 2014. године који је почео агресивно да циља мањине у Украјини, не ограничавајући се на руску мањину, већ и на друге, као што су Мађари. Због претње руским мањинама у Источној Европи и НАТО-а који се приближава границама Русије, утврђење Калињинграда и руских источних градова мора да се ојача најсавременијим системима одбране као што је систем ракетне одбране С-400 и Самарканд системи електронског ратовања. Кроз иницијативе руског председника Владимира Путина је руска војска модернизована од осредње опреме до технолошког гиганта.

Питање је времена када ће Американци и Израелци напасти руске С-300 системе у Сирији. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Моћни руски ракетни противваздушни системи С-300 и С-400 на војним маневрима у руској Астраханској области

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА