Најновије

ТРОЈА ЈЕ НА СРПСКОЈ ТЕРИТОРИЈИ!? Погледајте жестоку дискусију истраживача о локацији древног града (ВИДЕО)

Где је Троја на територији на којој живе Срби била је тема дискусије која је јуче организована у Српском културном центру "Ћирилица" у Скерлићевој улици у Београду.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

У дискусији на тему локације Троје, вези Срба и Дарданаца, изворима које истраживачи користе за своје тезе о Троји дискутовали су самостални истраживач Илија Огорелица, самосталнни истраживач и члан Петровске академије науке и уметности Милути Јаћимовић, професор историје Миодраг Милановић, етнолог Слободан Филиповић и самостални истраживач Димитрије Пастуловић.

Дискусија о античкој историји у појединим моментима се претварала у жучну расправу. Подсећамо да Огорелица тврди да је Троја била поред Београда, тачније на тромеђи села Рушањ, Пиносава, Рипањ док Јаћимовић сматра да је Троја заправо данашњи Скадар. Своје ставове о њиховим отркићима изнели су и остали учесници дискусије.

Оно о чему није било спорења је да није било досељавања на Балкан у 6. и 7. веку како тврди званична историја. Погледајте ову динамичну дискусију.

Председник СКЦ “Ћирилица” Милорад Ђошић рекао је да је ово само прва у планираној серији дискусија на тему српске историје.

Књигу Илије Огорелице “Тврђава на Бановом брду капија Троје можете наручити ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА