Најновије

ТЕШКА РУСКА ОПТУЖБА: Шта Вашингтон крије на југу Сирије, да ли је ово најезивија тајна сиријског рата (МАПА)

- САД су одговорне за катастрофалну хуманитарну ситуацију у Рукбан избегличком кампу на југу Сирије зато што су нелегално окупирале ту територију - саопштило је руско Министарство одбхране.

Руска војна полиција у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Сву одговорност за ужасне услове у кампу Рукбан је на САД зато што су нелегално окупирале ову територију користиећи хуманитарне проблеме у избегличком кампу као изговор за окупацију и своје присуство у овом делу Сирије. Верујемо да би укидање 55 колометра зоне око базе Ал Танф резултирати затварањем кампа Рукбан – рекао је представник руског Министарства одбране Јури Тарасов на скупу у Женеви.

- Горући проблем је изузетно тешка хуманитарна ситуација у избегличком кампу Рукбан. Укупан број расељених који се ту налази је 50.000 од чега су 6.000 терористи из терористичке групе Магхавир Ал Тавра коју контролишу САД – рекао је Тарасов.

Он је рекао да је Руска федерација спремна да сарађује са хуманитарним организацијама како би се камп раселио а избеглице биле измештене на друге боље локације. Други руски представник Михаил Мизинцев упоредио је стање у Рукбану са нацистичким логорима из Другог светског рата.

- Како је ово могуће у савременом свету? Представницима медија је забрањено да комуницирају са избеглицама које живе у Рукбану. Неко тамо нешто крије. Ко је одговоран за ово варварство? – упитао је он.

Он је рекао да су “заштита кампа Рукбан” и “борба против ИД” два главна изговора САД за војно присуство у Сирији.

Русија ојачала своју северну фолоту, шта им је стигло сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Београдски синдикат “Догодине у Призрену”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА