Најновије

ШОК! ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ ГОРЕ! Бразилски пилот урадио нешто невиђено на небу изнад Саудијске Арабије! (ВИДЕО)

Човек је снимљен у необичној ситуацији током лета авионом. Он је изрекао посебну исламску формулацију како прихвата Алаха као јединог Бога и Мухамеда, његовог Посланика. Церемонија се дешавала док су летели изнад Саудијске Арабије, која је дом најсветијих места ислама.

Бразилски пилот који је прешао на ислам (Фото: Јутјуб)

Видео је скупио на хиљаде ретвитова и коментара на друштвеним медијима. Копилот, који је све снимао, водио је свог пријатеља кроз церемонију конверзије, док је пилот изговарао исламску заклетву којом прихвата ислам, чему је копилот (муслиман) посведочио на око 5486,4 метара висине.

- Овде смо са пилотом Амалом из Бразила. Он ће рећи текст шехадета током нашег лета до Талуке  - рекао је копилот на арапском језику.

Човек је поновио молитву после свог колеге, који је честитао новом муслиману по завршетку важне церемоније. Конверзија се догодила на небу изнад Саудијске Арабије, где се налази најсветији град ислама - Мека. Милиони муслимана путују тамо сваке године. Према исламском веровању, сваки здрав муслиман би морао да обави ходочашће бар једном у свом животу да би се молио на најсветијем месту, тик уз Кабу.

Кинези мењају војну доктрину и спремају превентивни удар на САД. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте занимљиву упоредну анализу Саудијске Арабије и Ирана, шта им је слично, а по чему се у великој мери разликују ове две муслиманске земље.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА