Најновије

ВЕЛИКА ПОБЕДА! СИРИЈСКА ВОЈСКА ОСЛОБОДИЛА АЛ САФУ! Уништени последњи положаји џихадиста Исламске државе! (МАПА/ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска војска (САА) и њени савезници успоставили су потпуну контролу над Ал-Сафом после разбијања положаја Исламске државе на овом јако утврђеном подручју, известила је сиријска војска.

Сиријска војска у Ал Сувејди (Фото: Јутјуб)

Према извору, јака киша је уништила већину утврђења и скровишта терористичке групе током последњих неколико дана. Ово је приморало преостале терористе да побегну у источну пустињу Хомса, где Исламска држава још увек одржава мали џеп.

Сиријска новинска агенција (САНА) потврдила је да је САА направила значајан напредак у Ал-Сафи и јавила да су највише позиције у тој области тренутно под контролом војске.


- Наше јединице у јужном региону учиниле су значајан напредак у Ал-Сафи и наметнуле контролу ватре над преосталим положајима Исламске државе - наводи се у саопштењу САНА.

У међувремену, сиријски активисти известили су да је САА ликвидирала, ранила и заробила десетине бораца ИД током коначног притиска на Ал-Сафу. "Абу Хајар ал-Шешани", виши војни командант ИД у пустињи Дамашк је међу терористима које је војска убила.

Мапа изнад: Вулканска област Ал Сафа у јужној сиријској провинцији Ал Сувејда, сада је ослобођена од џихадиста Исламске државе

САА је покренула војну операцију у Ал-Сафи након бруталног напада ИД на јужну провинцију Ал-Сувејда крајем септембра. Војска се суочила са неколико великих проблема током операција. Међутим, коначно је постигла успех средином новембра.

Отвара се стари фронт у Сирији. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика победа Сиријске арапске војске на југу Сирије је жесток ударац џихадистима Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА