Најновије

КОВИЋ ПОРУЧИО ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: После Косова нема назад! (ВИДЕО)

Ако се одрекнемо Косова, косовског завета, како ћемо да певамо наше српске народне песме, како ћемо ми да рецитујемо песме о Газиместану, како ћемо, ми историчари, да пишемо српску историју, како ћемо да објаснимо својој деци шта је радио Кнез Лазар на Косову пољу 1389? Што рече наш велики песник, што му (Кнезу Лазару) нико није јавио да излази на Газиместан јер је био у заблуди, како кажу наши властодржишци - рекао је синоћ, професор БУ др Милош Ковић, на патриотском скупу испред Скупштине Србије.

Ковић испред скупштине (Фото: Јутјуб)

Да ли схватамо да, ако издамо Косово и Метохију, све ћемо морати да почнемо из почетка! Пробудићемо се једног јутра и погледати у огледало, али то више нећемо бити ми. После Косова нема назад! Нису тамо само животи и судбине наше браће и сестара на Косову, више од 120 хиљада њих. У питању је Србија!  У питању је цело српство и ми то знамо – нагласио је Ковић.

Професор Београдског универзитета је пред окупљенима истакао:

– Ми смо сада испред Народне Скупштине, ово је наше, али да ли је и даље ово наше? Да ли су ово градили наши преци? Да ли је ово наша зграда? Јесте, али окупирана! Да ли српски народ из ове наше зграде, коју су градили наши преци, наши дедови, влада овом земљом или њоме владају страни амбасадори? Да ли овом земљом владамо ми, потомци Карађорђа, његових војвода и устаника, потомци Светог Лазара, деца Светог Саве, Немањина деца, или владају којекакви амбасадори? Којекакви маргинални ликови, да им имена не спомињем, из Брисела, Берлина, Макарон из Париза? Дакле ко влада овом земљом?! Стали смо овде, испред Народне Скупштине, да поставимо то питање. Да ли ми владамо или они? Да ли је ово земља Лазарева или Светога Саве или је ово земља Вука Бранковића и Јуде Искариотског? Ко смо ми?  Шта смо ми? Јесмо ли ми остали у залету или смо издали своје претке? Ко влада овом земљом? Да ли деца Светог Саве и Светог Кнеза Лазара или лажљиве издајничке псеудо елите?

Ковић je рекао да је Србија под окупацијом али да српски народ не сме дозволити да постане робље. 

– Нажалост, ово је окупирана земља, ми смо окупирани народ! Али, ми нисмо колонизовано становништво, нити смо робље, иако су покушавали да нас претворе у робље петсто година! Ево нас овде  у нашој земљи, ми смо потомци  Карађорђа! Нису случајно ове наше заставе овде са нама. И нису са нама случајно наши  јунаци са Кошара – истакао је Милош Ковић.

Србија не пристаје на уцене ЕУ о евроинтеграцијама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србин инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА