Најновије

ОБЈАВИЛИ ДО САДА ТАЈНЕ СНИМКЕ: Погледајте лет руских авиона пете генерације на небу изнад Сирије (ВИДЕО)

Видео-материјал на којима се виде најмање два авиона Су-57 је објављен на Јутјуб каналу руског Министарства одбране. У опису видеа се наводи да је лет изведен у циљу потврде техничко-тактичких могућности летелице које гарантује произвођач, али овај пут у условима реалне борбене ситуације.

Су-57 на небу Сирије (Фото: Јутјуб)

Наглашава се да су током овог лета проверене летно-техничке карактеристике авиона, интелектуални информационо-командни комплекс, рад свих система на авиону укључујући и комплекс наоружања, у сложеним климатским условима, као и другим факторима који су важни за процену његових укупних квалитета.

Напомиње се да су борбене посаде на авионима пете генерације Су-57 извеле више од 10 таквих мисија изнад Сирије.
Недавно је председник комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност, генерал Виктор Бондарев рекао, да је вишенаменски ловац пете генерације Су-57 у реалним борбеним ситуацијама у Сирији, потврдио све своје карактеристике.

Су-57 је вишенаменски ловачки авион пете генерације, којег је пројектовао и развио биро Сухоја са применом технологије смањене радарске рефлексије. Он је намењен за борбу против ваздушних, копнених и поморских циљева непријатеља који су заштићени средствима ПВО, као и за операције дубинског извиђања и уништавања система командовања и управљања авијацијом непријатеља.

Британски новинари су приликом описивања наоружања које може да понесе овај руски авион упозорили да се ради о летелици која је пројектована за „трећи светски рат“. Он може да носи ракете в-в домета 300км, али и најновије ракете класе ваздух-земља и ваздух-море које лете хиперзвучном брзином (наравно ради се о ракетном систему „Кинжал“).

O преокрету у рату у Јемену читајте ОВДЕ.

Извор: Bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА